Харчовий желатин має фізичні та хімічні властивості сильного водопоглинання та високої в'язкості. Крім того, це свого роду знежирений продукт із високим вмістом білка і не містить холестерину. Тому желатин став натуральним поживним загусником для харчових продуктів, який використовується для покращення смаку йогурту, желе, парових булочок та інших продуктів.
Желатин, що застосовується у харчових продуктах, відомий як харчовий желатин. Харчовий желатин є використання свіжої шкіри тварин шляхом кип'ятіння колагенового білка зі строгим контролем безпеки, неотруйний і нешкідливий. Якщо на зовнішній упаковці зазначено маркування відповідно до національних вимог, це не порушує закону, і людям не потрібно турбуватися про питання безпеки. З погляду харчування харчовий желатин не впливає на первинну харчову цінність продуктів.
Як харчовий загусник желатин застосовується в заливній, консервній, цукерковій, ковбасній, вермішельній, локшині швидкого приготування, морозиві та інших галузях харчової промисловості. Однією з цілей додавання загусників у їжу є посилення жувального смаку, наприклад, вермішелі, локшини швидкого приготування тощо. По-друге, запобігти впливу в процесі транспортування, що призводить до руйнування форми продукту, наприклад, йогурту. Багато користувачів мережі помилково приймають віяла, вермікрони, йогурт тощо за вегетаріанські.
Желатин додається в процесі виробництва вермішелі, а желатин є продуктом переробки шкіри, кісток, сухожиль і інших частин тварин, тому якщо і є продукти, що містять желатин, то це навряд чи вегетаріанська їжа, тому деяким вегетаріанцям не слід вибирайте продукти з желатином.
Зараз існують деякі вегетаріанські замінники желатину, такі як гуарова камедь, карагенан, а також безліч веганських матеріалів з тим же складом, що і желатин, наприклад целюлоза, АГАР, гуарова камедь, ксантанова камедь, плоди ріжкового дерева, желе і т.д. Якщо ви бачите Якщо у списку інгредієнтів є желатин, ви можете знати, що це не вегетаріанська їжа. Але якщо вказані вище веганські продукти вказані у списку інгредієнтів, навіть якщо ви веган, ви можете їх їсти.